ÄR DU EN LITTERÄR REBELL? SKRIV FÖR ESKAPIX.

*** MEDVERKA I ESKAPIX ***
Vi publicerar främst texter som inte ryms i det vanliga mediabruset. Ni skickar era texter som word-fil eller som pdf till info@eskapix.org. Skriv gärna kort om dig själv/tidigare publiceringar. 
Vi bör ha ert material minst åtta veckor innan utgivning, om det ska publiceras i aktuell/kommande skrift. Vår utgivningstakt är två utgåvor per år. Vår och höst.
Eskapix har issn: 1653-1450. 
****

DÄR LÄDERÄNGLAR ALDRIG GRÅTER (ett utdrag) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- "Vad är det här då? Man kan inte äta en Rockburger utan massor av fet majonnäs."
   Jag himlar med ögonen och tänder en cigarett.
   "Fan, vad du konstig. Du har väl varit i människovärlden för länge, muttrar han. "Fan, ingen majonnäs."
   Jag säger ingenting och lägger märke till att väggarna är målade i en mycket mörk, nästan brinnande röd färg och att det ser ut att glöda i ljuset från lysrören och neonskyltarna. Från jukeboxen hörs "I Was The One" med en mycket ung Elvis Presley. Jag stirrar på väggarna och lyssnar på texten. "...I was the one who taught her to cry when she wants you under her spell...the sight of her tears drives you out of your mind, I taught her so well..." Plötsligt är jag törstig, men jag vill inte gå fram till disken och beställa för där står en mycket ung och mycket vacker tatuerad älva och röker en cigarett. Hon har kort kjol, ett svart linne med texten "wanna fuck?" skrivet i nån rosa skrivstil och svarta höga och hårt snörade rullskridskor. Hennes vingar bär regnbågens alla färger. Hon ler mot mig med sina svarta läppar och hårt sminkade kattlika ögon men jag känner inte för någon romantik just nu. Resan hit till underlandet har varit för lång. Jag är trött. Jag vill bara bli hög. En manlig väktare i läderkeps och med tatuerad, naken hårig överkropp tittar misstänksamt på mig. Hans bröstvårtor är piercade och i en av öglorna har han hängt sin väktarlicens. Johnny tittar fortfarande på min Rockburger med avsmak. Ingen jävla majonnäs. Längst in i rummet sitter en kille med långt stripigt hår och blåjeans och lägger tarotkort. Rider-Waites klassiska tarotlek. Elvis fortsätter sjunga i bakgrunden och den gamla inspelningen gör nästan att hans röst låter distad. Musiken ger ett spöklikt eko i lokalen. "...I'll never know who taught her to lie. Now that it's over and done, who learned the lesson when she broke my heart? I was the one..." ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- "Svartkonstnären som jag går hos de fyra veckorna jag är i underlandet bär svart enkelknäppt kostym, hög hatt, en t-shirt med orden "we're all mad here" och har skägg och en svart taksänkt Chevrolet Camaro SS med ett stort vitt uppochnedvänt kors på motorhuven. Jag sitter på hans mottagning i bergen där gardinerna är fördragna och jag har solglasögon på mig och röker, ibland blåser jag ut röken i hans ansikte, bara för att irritera honom, ibland leker jag med de magiska svamparna jag bär i fickan på mina byxor, jag låtsas vara disträ och tänka på annat. Jag berättar för honom att jag vill lära mig svart magi bara för att använda den i mina bisarra och perverterade sexuella fantasier. Jag börjar skratta och sedan mår jag illa. För mycket cigaretter och för mycket magiska svampar. Han berättar om sin älskarinna, en söt skogsnymf som han träffar ibland för bdsm-sex men jag lyssnar inte och tänder en cigarett till och gnisslar med tänderna. Ibland reser jag mig bara och går därifrån. Underlandet är vackert den här tiden på året..."


Utdrag ur "Där Läderänglar Aldrig Gråter"
© Hank Holmström, 2020

As long as the wheels are turning
As long as the fires are burning...
Eskapix will cater you to every fantasy you got, Eskapix will hose you down
with holy water, if you get too hot.
Eskapix will take you to places you've never known...

HAUTE MACABRE * DARK EROTICA * HIGH MAGIC * HORROR PUNK * PULP * OCCULT * DARK ART

NYPREMIÄR VÅREN 2021
FÖRBOKA/MEDVERKA: INFO@ESKAPIX.ORG 

- SUBVERSIV KULTUR SEDAN 2005 -